EKER WERKS GRAND OPENING

Neste prosjekt

Da Bård Eker inntok scenen i den gamle verkstedhallen på Skøyen var det lite som minnet om togfabrikken som en gang holdt hus i disse lokalene. Man kunne forventet mimring om tidligere prosjekter, eller hvordan Hydrolift eierskapet ble til, eller at Bård egentlig ikke kunne kjøre båt da han ble verdensmester i offshore-klassen.

Eker Werks grand opening in front of entrance with Hydrolift X-26 in front

Men slik ble det ikke. Arrangementet var en markering for fremtiden. En milepæl – både for Eker som har sine røtter i Fredrikstad, men også for Oslo, som nå får kanskje Norges mest komplette innovasjonshus midt i byens nye knutepunkt: Skøyen.

Litt som Anita Krohn Traaseth sa da hun tok ordet: “Dette handler om å flytte grenser, vise innovasjonskraft og skape verdifulle nettverk – langt utenfor Oslo, og utenfor Norden.” Og for å sitere Trond Riber Knutsen: “Dette er noe av det viktigste som skjer i økosystemet, et nytt sted for læring, integrert utvikling og samarbeid! Dette blir sterkt! Jeg er med!”.

Eker Werks opening, Anita Traaseth talking to Bård Eker
Eker Werks opening, Trond Riiber Knudsen talking to Bård Eker

Og læring er det alt handler om for Bård og selskapene som Eker er en del av. Om det er å utvikle en ny elsykkel sammen med Buddy, revolusjonere barnevogndesign med Stokke, eller bevege fremtidens mobilitet i retning av elektriske ferger og fremkomstmidler. Om ikke det er nok, kan vi se mot innovasjon innenfor medisinsk teknologi med EpiGuard som enda ikke har en eneste konkurrent i verden.

Hva er hemmeligheten? Unike ideer satt sammen med nådeløst fokus på løsning, og det å ikke være redd for å prøve – uansett hvor umulig det høres ut som. Sånt blir det innovasjon av.

Og alt dette har skjedd fra Fredrikstad. Noen av prosjektene har blitt til globale merkevarer, og noen har ikke blitt til noe som helst. Men om man ikke prøver, så vil man jo aldri vinne.

For gjengen i Eker Group er den nye plattformen Eker Werks for strategiske allianser, internasjonale samarbeid, innovasjon, utvikling og læring. Alt man ikke vet enda, som man må finne ut av sammen.

Akkurat det, er det neste prosjektet skal handle om.

Vil du vite mer om Eker Werks?

Eker werks grand opening
Eker werks grand opening
SYN_9314-scaled
SYN_9285

Scroll to Top